Na raskrsnici karijere
10

Hazard: Real Madrid je najveći klub na svijetu i kao dječak sam sanjao da igram tamo

Klix.ba
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Najbolji nogometaš Chelseaja Eden Hazard otkrio je engleskim medijima da još uvijek nije siguran oko svoje budućnosti u dresu kluba sa Stamford Bridgea te je još jednom potvrdio da ozbiljno razmišlja o transferu u Real Madrid.

Hazard je bio prva želja Florentina Pereza u prethodnom prijelaznom roku, ali je ipak odlučio ostati u klubu i eventualni transfer prolongirao je za naredni period.

Chelsea u ovoj sezoni igra sjajno, Hazard po ko zna koji put pokazuje da je najbolji igrač ove ekipe, ali i kompletnog Premiershipa, a na pitanje da li će produžiti svoj ugovor, iskreno je rekao da to još uvijek neće uraditi.

"Ne želim reći da ću potpisati novi ugovor, a onda da na kraju to ne uradim. Hoću da uradim ono što je dobro za mene, ali i za klub koji mi je pružio sve. Vidjet ćemo, ponekad, kad se probudim, imam želju da odem. S druge strane, ponekad mislim da je najbolje ostati. Teško je, radi se o mojoj budućnosti", kazao je Hazard.

Hazard je rekao da je Real Madrid najveći klub na svijetu i da je kao dječak sanjao da igra u dresu Kraljevskog kluba.

"Real Madrid je najbolji klub na svijetu i neću da lažem, kao dječak sam sanjao da igram tamo. Ne želim o tome govoriti svaki dan, uskoro će sve biti jasnije", istakao je Hazard.

Ovaj sjajni Belgijanac u ovoj sezoni postigao je sedam pogodaka na osam odigranih utakmica, a njegov Chelsea trenutno je prvoplasirana ekipa na tabeli engleskog Premiershipa s istim brojem bodova kao i Manchester City i Liverpool. Sve tri ekipe nakon osam kola imaju 20 osvojenih bodova, odnosno po šest pobjeda i dva remija.

Hazard je sa sedam postignutih pogodaka najbolji strijelac Premiershipa, a trenutno ima dva više gola od Aguera, Kanea, Mitrovića i Murrayja.