Na raskrsnici karijere
17

Hazard: Pregovori sa Chelseajem su zaustavljeni, znate da sam uvijek volio Real Madrid

Klix.ba
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Ofanzivac Chelseaja Eden Hazard zaustavio je pregovore s klubom o produženju novog ugovora i ostavio je otvorenu mogućnost da sljedeće ljeto napusti Stamford Bridge i pojača Real Madrid.

Kraljevski klub već godinama prati igre Hazarda i trenutno je on najveća želja predsjednika Florentina Pereza, a s obzirom na to da će naredno ljeto imati još samo godinu dana ugovora, transfer u Real ne bi trebao biti previše unosan.

Hazard je u izjavi za engleske medije potvrdio da je zaustavio pregovore s Chelseajem o novom ugovoru.

"Razgovarao sam s ljudima iz Chelseaja, ali su pregovori trenutno u zastoju. Čekamo trenutno", kazao je Hazard.

Hazard je rekao da on i trener Sarri imaju slične ideje o nogometu, ali da će dobro razmisliti do kraja ove sezone o tome gdje će nastaviti karijeru.

"Još ne znam kakva mi je budućnost, novi trener Maurizio Sarri i ja imamo slične ideje o tome šta je nogomet pa ćemo vidjeti. Porodica mi je u Londonu, uskoro ću napuniti 28 godina i ne želim žaliti ni za čim u karijeri. Sve moram uzeti u obzir", dodao je ofanzivac Plavaca.

Belgijanac je istakao da će ovu sezonu sigurno igrati u Londonu, a da poslije toga ne zna šta će se desiti.

"Znate da sam uvijek volio Real Madrid, a već sam rekao da ću sezonu završiti u Chelseaju. Nakon toga imam još godinu dana ugovora i vidjet ćemo šta će se desiti", završio je jedan od najboljih igrača engleskog Premiershipa.