Belgijanac se oglasio
13

Hazard o prelasku u Real: Vidjet ćemo, imam još dva bitna mjeseca u Chelseaju

Klix.ba
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Najbolji Chelseajev igrač Eden Hazard će, prema brojnim najavama, napustiti lonodnsku ekipu i preseliti u redove Reala, a priča se dodatno "zagrijala" nakon dolaska Zinedinea Zidanea na klupu Kraljevskog kluba.

Početkom sedmice bilo je govora o tome kako je sve gotovo i da će Belgijanac doći na Santiago Bernabeu, a sada se oglasio i Hazard te istakao koliko je zapravo blizu njegov prelazak u redove madridske ekipe.

"U Chelseaju imam još dva bitna mjeseca tokom kojih možemo osvojiti Evropsku ligu. Možemo se preko tog takmičenja domoći Lige prvaka ili to uraditi preko prvenstva zauzimanjem jednog od prva četiri mjesta. Samo razmišljam o preostala dva mjeseca i o tome šta ću uraditi s Chelseajem, ne i o tome šta će biti za tri-četiri mjeseca. Ne znam, vidjet ćemo", rekao je Hazard za Metro.

Nakon iskušenja u Premiershipu i Evropskoj ligi očito je veoma moguće kako će doći do rastanka budući da Hazard i dalje nije produžio ugovor s Chelseajem.

Aktuelni ugovor mu ističe 2020. godine pa je ljetni prijelazni rok prilika da se zaradi novac od obeštećenja za transfer odličnog Belgijanca.

Međutim, Plavci kategorično poručuju kako neće pustiti najboljeg igrača za manje od 120 miliona eura.