Sretan u Londonu
19

Hazard: Ispunjenje sna bi bilo trenirati pod vodstvom Zidanea, on je moj idol

Klix.ba
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Chelseaja i kapiten reprezentacije Belgije Eden Hazard u izjavi za belgijske medije kazao je da bi volio u budućnosti sarađivati sa Zinedineom Zidaneom, ali da je trenutno sretan u Londonu.

Hazard je rekao da je francuskog stručnjaka cijenio kao nogometaša ali nije mogao sa sigurnošću potvrditi da će u budućnosti sarađivati s njim, nego je to isključivo njegova želja.

"Svi znaju koliko sam cijenio Zidanea kao nogometaša, ali i kao menadžera. On je moj idol. Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali igrati pod vodstvom takvog trenera bi bilo ispunjenje snova", rekao je Hazard.

Novinare iz Belgije odmah je zanimalo da li to znači i Hazardov odlazak iz Chelseaja, što je on odmah demantovao i rekao da je sretan u Londonu.

"Uživam u Chelseaju, imam još mnogo stvari koje želim postići s njima i fokusiran sam na igre u trenutnom klubu", kazao je Hazard.

Za kraj, nije bilo dvojbe na pitanje da li bi u budućnosti opet želio sarađivati s Joseom Mourinhom koji je sada menadžer Manchester Uniteda.

"Naravno. Volim se suočiti s njim kao protivnikom, a ako budemo radili zajedno u budućnosti to će mi biti zadovoljstvo", završio je nogometaš Chelseaja.