Grupe D, E i F
10

Evropska liga / Hat-trick Silve u pobjedi Milana, AEK slavio u Rijeci, Atalanta uvjerljiva protiv Evertona

Piše: N. K.
Austria Beč - Milan (Foto: EPA-EFE)
Utakmicama u grupama D, E i F počelo je takmičenje u ovosezonskoj Evropskoj ligi, a u šest utakmica postignuto je 14 golova.

Nogometaši Milana pobijedili su u Beču u okviru 1. kola Evropske lige ekipu Austrije rezultatom 5:1.

Calhanoglu je doveo Rossonere u vodstvo već u sedmoj minuti na asistenciju Kalinića, a tri minute kasnije Silva je udvostručio prednost iskoristivši dodavanje večeras sjajnog turskog veznjaka.

Fantastični dvojac ponovio je uloge deset minuta kasnije i s rezultatom 0:3 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka Borković je na asistenciju Holzhausera smanjio rezultat, ali je fenomenalni Silva devet minuta kasnije hat-trickom ponovo vratio tri gola prednosti.

Konačnih 1:5 postavio je Suso u 63. minuti i tako je Milanov trener Montella donekle ušutkao kritičare nakon nedavnog teškog poraza od Lazija.

AEK je došao do pobjede u Rijeci rezultatom 2:1. Grke je u vodstvo doveo Mantolas u 16. minuti, a nakon pola sata igre poravnao je Elez na asistenciju Mišića. Pobjedu AEK-u donio je Christodoulopoulos golom u 62. minuti. Reprezentativac BiH Ognjen Vranješ odigrao je cijeli meč u pobjedničkoj ekipi, dok je Zoran Kvržić u dresu Rijeke zamijenjen u 73. minuti.

Atalanta je stigla do uvjerljive pobjede protiv Evertona rezultatom 3:0. Masiello je doveo Italijane u vodstvo u 27. minuti, a četiri minute prije odlaska na odmor Gomez je sjajnim golom na asistenciju Petagna udvostručio prednost Atalante.

Tri minute kasnije večeras odlični italijanski napadač je namjestio gol i Cristanteu za, ispostavit će se, konačnih 3:0. Reprezentativac BiH Muhamed Bešić odigrao je svih 90 minuta u dresu poražene ekipe.

Grupa D

Rijeka - AEK 1:2 Austria Beč - Milan 1:5

Tabela

Grupa E

Atalanta - Everton 3:0 Apollon - Lyon 1:1

Tabela:

Grupa F

Zlin - Sheriff 0:0 Kopenhagen - Lokomotiv Moskva 0:0

Tabela