Premiership
143

Hat-trick Ramseyja i pogodak Aubameyanga u pobjedi Arsenala protiv Evertona

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Arsenala pobijedila je Everton u meču 26. kola engleskog Premiershipa rezultatom 5:1, a pogodak na debiju za londonski tim postigao je Pierre-Emerick Aubameyang.

Topnici su sjajno otvorili meč. Već u šestoj minuti Ramsey je iskoristio asistenciju Mkhitaryana i pogodio za 1:0, a osam minuta nakon toga Mustafi je nakon kornera asistirao za Koscielnyog koji postiže drugi pogodak za Arsenal.

Pet minuta nakon toga Ramsey je s distance postigao svoj drugi, a za Arsenal treći pogodak, a fenomenalno prvo poluvrijeme ekipe Arsena Wengera krunisalo je veliko zimsko pojačanje Aubameyang koji je rutinski matirao Pickforda nakon asistencije bivšeg saigrača iz Dortmunda Mkhitaryana.

Everton je zaigrao malo bolje u drugom poluvremenu i prvih 20 minuta nastavka su bili puno bolji protivnik od Arsenala, a nagrada za takvu igru stigla je u 64. minuti kada Martina dodaje do Calvert-Lewina, a on samo tri minute nakon ulaska u igru smanjuje rezultat na 4:1.

Ako je i bilo dilema oko pobjednika, riješio ih je Aaron Ramsey u 74. minuti kada je kompletirao svoj hat-trick, ali i hat-trick Armenca Mkhitaryana koji je upisao treću asistenciju.

Sead Kolašinac meč je započeo na klupi, a u igru je ušao već na poluvremenu umjesto Nacha Monreala.

Tabela:

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE