Javier Pastore
0

"Hat-trick posvećujem Maradoni"

Totalsport
Javier Pastore (Foto: AP)
Javier Pastore (Foto: AP)
Svoj hat-trick, kojeg je postigao u sicilijanskom derbiju i 3-1 pobjedi Palerma protiv Catanije, playmaker domaćina Javier Pastore posvetio je Diegu Maradoni.

Argentinski 21-godišnji nogometaš zabljesnuo je ponovno u utakmici 12. kola talijanskog prvenstva i na taj način još jednom skrenuo oči mnogih evropskih klubova na sebe. A, nije, zbog boli u koljenu, ni trebao igrati.

- Nikada prije nisam postigao hat-trick, ni u domovini. Posvetio bih ga Maradoni i čim dođem u Argentini ću ga potražiti. Mnogo mi on u životu znači.

"Htio sam igrati ovu utakmicu iako nisam smio. Zahvaljujem doktorima koji su mi to dopustili. I porodici, moje su misli uz njih."

Sjajnom predstavom Pastore je još jednom potvrdio klasu i opet dokazao da Palermo za njega postaje premali. Njegova cijena na nogometnoj tržnici raste i sigurno je da će kada se ona u januaru ponovno otvori biti kandidata za njegovo odvođenje. Ipak, predsjednik kluba Maurizio Zamparini ne namjerava ponude ni osluhnuti.

"Ostaje još jednu godinu, potom može otići", kaže Zamparini koji priprema novi, petogodišnji ugovor za Pastorea, uglavnom zato da podigne njegovu vrijednost.