Napoli
0

De Laurentiis: "Maradonu čekamo raširenih ruku"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AFP/DDP)
Diego Maradona (Foto: AFP/DDP)
Jedan od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena, Argentinac Diego Armando Maradona, izrazio je želju da jubilarni 50. rođendan proslavi humanitarnom utakmicom sa svojim nekadašnjim saigračima iz Napolija u gradu podno Vezuva.

Donedavni selektor Argentine igrao je u Napoliju od 1984. do 1991. godine. U tom razdoblju, koje uvijek naziva najljepšim u karijeri, osvojio je dva naslova u Seriji A (1987. i 1990.) te Kup UEFA-e (1989.). Tada je prosječni klub podigao na najviši nivo, te je postao trn u oku gigantima kao što su Juventus, Inter i Milan.

Stoga mu je velika želja 30. oktobra, kada napuni 50 godina, još jednom istrčati na stadion San Paolo i s nekadašnjim saigračima odigrati humanitarni dvoboj. Detalji zasad nisu poznati, a Maradona je organizaciju prepustio Salvatoreu Bagniju, bivšem veznjaku trofejne ekipe.

Pozvao je na utakmicu i porezne čelnike koji pokušavaju utjerati dug koji je iza sebe ostavio u Italiji.

U svakom slučaju, u samom klubu su oduševljeni Maradoninom idejom, te ga žele objeručke prihvatiti pri dolasku:

"Mogu izraziti zadovoljstvo što Maradona ima takvu ideju. Mi smo grad nogometa, a Maradona je ovdje ostavio vječni trag. Ugostit ćemo ga kao zvijezdu i radujemo se njegovom dolasku", rekao je Aurelio de Laurentiis, predsjednik Napolija.