Nastavljeni meč
100

Hat-trick Neymara u PSG-ovom demoliranju Bašakšehira

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PSG-a pobijedili su na Parku prinčeva u okviru 6. kola grupne faze Lige prvaka ekipu Bašakšehira rezultatom 5:1 i tako osvojili prvo mjesto u grupi H.

Meč je danas nastavljen od 14. minute budući da je sinoć bio prekinut zbog rasizma četvrtog sudije prema pomoćnom treneru turske ekipe Pierreu Webu.

Samo što se krenulo igrati Verratti je uposlio Neymara koji se fantastično oslobađa čuvara i potom pogađa nebranjeni dio mreže za vodstvo Parižana.

Prije odlaska na odmor, Neymar je postigao još jedan pogodak, ovaj put na asistenciju Mbappea, a potom se desila jedna zanimljiva situacija.

Naime, Bakker je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, ali budući da je prethodno golman faulirao Neymara sudija je dodijelio penal domaćinu. Siguran s bijele tačke bio je Mbappe.

Već u petoj minuti nastavka Di Maria izbacuje Neymara na lijevu stranu, a Brazilac se probija ka sredini šesnaesterca i ponovo pogađa kompletirajući svoj hat-trick.

Uspio je Bašakšehir doći do počasnog gola nakon što se lopta sretno odbila od Topala, a Mbappe je u 62. minuti na prazan gol pogodio nakon što ga je nesebično uposlio Di Maria za konačnih 5:1.

Inače, bh. reprezentativac Edin Višća nije bio na raspolaganju Bašakšehiru zbog povrede.

PSG je grupu okončao na prvom mjestu s istim brojem bodova kao i RB Leipzig, ali s boljim međusobnim omjerom. Te dvije ekipe igrat će nokaut fazu Lige prvaka, Manchester United prelazi u Evropsku ligu, dok se Bašakšehir oprašta od Evrope za ovu sezonu.

Tabela: