Grupe A i B
3

Liga prvaka / Hat-trick Kurzawe u pobjedi PSG-a protiv Anderlechta, United sretno i spretno do trijumfa

Piše: N. K.
Manchester United - Benfica (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima kompletirano je treće kolo Lige prvaka u grupama A i B. Na četiri utakmice postignuto je ukupno 13 pogodaka.

Grupa A

Manchester United - Benfica 2:0

Manchester United je na Old Traffordu savladao Benficu rezultatom 2:0. Nije dobro počelo po Crvene vragove, jer je Martial u 15. minuti promašio penal.

Ipak, golman portugalske ekipe Svilar je u posljednjoj minuti prvog poluvremena postigao autogol. Konačnih 2:0 postavio je Blind iz još jednog penala.

Basel - CSKA Moskva 1:2

CSKA Moskva je nakon preokreta pobijedila Basel. Zuffi je u 32. minuti na asistenciju Elyounoussija doveo domaće vodstvo, a izjednačio je Dzagoev u 65. minuti iskoristivši dodavanje Wemblooma. Švedski veznjak je potom i sam postigao gol za velika tri boda ruske ekipe.

Tabela:

Grupa B

Celtic - Bayern 1:2

Oslabljeni Bayern je u Glasgowu savladao Celtic rezultatom 2:1. Uoči meča Bavarce su mučile povrede najboljih napadača, dok su Škoti imali problema s izostancima defanzivaca. Bayern je u vodstvo sredinom prvog poluvremena doveo Coman na asistenciju Ulreicha. McGregor je izjednačio u 74. minuti, a gotovo u sljedećem napadu Martinez je donio Bayernu sva tri boda. Bh. reprezentativac Jozo Šimunović nije nastupao za Celtic zbog povrede.

PSG - Anderlecht 5:0

PSG je razbio Anderlecht na Parku prinčeva rezultatom 5:0. Posebno je večeras raspoložen večeras bio Kurzawa, koji je u drugom poluvremenu postigao hat-trick. Osim njega za Parižane su golove postigli još Verratti i Neymar.

Tabela: