Govorio o reprezentaciji
14

Hasić otkrio Turcima zašto je Višća napustio Zmajeve i poručio: Nacionalnost nam nije bitna

D. P.
Hasić otvoreno o reprezentaciji (Foto: Twitter)
Hasić otvoreno o reprezentaciji (Foto: Twitter)
Jedan od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih nogometaša Ajdin Hasić u izjavi za turske medije govorio je o svojoj karijeri, povredi koju ostavlja iza sebe i reprezentaciji BiH.

Mladi nogometaš Bešiktaša pretrpio je tešku povredu križnih ligamenata i nju je ostavio iza sebe. U velikom intervjuu za TRT Spor, Hasić je otkrio da bi mu povreda možda mogla i pomoći kako bi "otvorio oči".

"Po mom uvjerenju, sve dolazi od Boga. Možda mi je taj nesretni događaj više otvorio oči i dao mi priliku da jasnije sagledam neke stvari. Prošao sem četveromjesečnu rehabilitaciju u Srbiji. Radio sam tamo po 10 sati i bilo je teško. Samo sam trenirao i spavao, nisam mogao ništa drugo raditi", rekao je Hasić.

Mladi bh. napadač se sprema u teretani i raduje se povratku na teren. Osvrnuo se i na karijeru u Bešiktašu.

"U početku nisam imao prilika i bilo mi je teško. Bio sam sretan u Zagrebu gdje sam živio šest godina i početak u Turskoj nije bio lak. Počeo sam da igram, da dajem golove i doprinosim rezultatu, a onda sam doživio povredu. Trudim se da u narednoj sezoni pokažem pravog Hasića", dodaje nekadašnji veliki talent Dinama.

Ovaj 20-godišnji nogometaš ima ugovor s Bešiktašom do 2024. godine, što je i više nego dovoljno da dokaže koliko vrijedi. Osvrnuo se na velikog prijatelja Edina Višću i reprezentaciju BiH.

"Često se viđamo, čak smo i ljetovali zajedno i trenirali tokom ovog ljeta. Svi govore sjajne stvari o njemu. Puno mi je pomogao kada sam prvi put došao u Tursku. Javljao mi se na telefon i uvijek je pričao sa mnom, kad god mi je trebalo. Veoma sam mu zahvalan. Reprezentaciju je napustio jer je smatrao da je došlo vrijeme za novu generaciju. Kod nas nije bitno u reprezentaciji ko je Bošnjak, Hrvat ili Srbin. Mi smo na terenu svi jedno", dodaje Hasić.

Mladi napadač još uvijek nije debitovao za seniorski sastav Zmajeva, a odigrao je četiri susreta za U-21 reprezentaciju.