Dokaz kvaliteta
0

Hasančić: Nije slučajnost kada osvojite tri titule prvaka uzastopno

Klix.ba
Kadeti Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo su u srijedu pobjedom protiv Olimpica osigurali treći, uzastopni naslov prvaka BiH.

Bordo dječaci su odigrali jednu sjajnu sezonu, a jučerašnjom pobjedom rezultatom 6:0 na gostujućem terenu, potvrdili su još jednom svoj kvalitet.

O šampionskoj sezoni je Admir Hasančić, trener kadeta Akademije, govorio za zvaničnu klupsku stranicu.

“Momci su znali šta im donosi utakmica. Naši dječaci su radili jako dobro tokom čitave sezone i sav taj trud i rad jučer je došao na naplatu. Ušli su jako motivisano u utakmicu i već su u prvom poluvremenu rješili pitanje pobjednika, odnosno pitanje kome pripada ovogodišnji šampionski pehar”, rekao je Hasančić, dodavši:

“Kada sagledamo čitavo prvenstvo, smatram da smo zasluženo na kraju završili kao prvi. Igramo najbolji fudbal u uvom uzrastu, bili smo na prvom mjestu, te smo imali jedan loš period, iz kojeg smo se uspjeli vratiti. Momci su pokazali da zaslužuju biti dio FK Sarajevo, da imaju smisla, talenta i da mogu dobro igrati.”

Kadeti Bordo kluba šampionsku titulu su osvojili uz sjajan učinak od 102 postignuta i svega 13 primljenih golova u sezoni.