Povrijedio zglob
34

Harry Kane počeo trenirati i vjerovatno će igrati finale Lige prvaka protiv Liverpoola

Klix.ba
Harry Kane (Foto: EPA-EFE)
Harry Kane (Foto: EPA-EFE)
Napadač Tottenhama, kapiten i najvažniji igrač ove ekipe Harry Kane priključio se saigračima na treningu i trebao bi biti spreman za finale Lige prvaka protiv Liverpoola koje se igra 1. juna u Madridu.

Kane je početkom aprila doživio tešku povredu zgloba i sezona je za njega praktično bila završena, ali u tom trenutku gotovo niko nije vjerovao da Pijetlovi mogu izbaciti Manchester City, a zatim i Ajax i produžiti svoju sezonu sve do početka juna kada se igra finale Lige prvaka.

Englez se već sada priključio saigračima na treningu i počeo je pravolinijsko trčanje, a pored njega treninzima su se priključili lakše povrijeđeni Jan Vertonghen i Davinson Sanchez koji će također biti spremni za okršaj s Liverpoolom.

"Trčim od ponedjeljka i nadam se da će završna faza rehabilitacije proći dobro. Zasad me ništa ne boli i nadam se da ću biti spreman", rekao je Kane nakon prvog treninga.

Tottenham je sezonu u Premiershipu završio na trećem mjestu čime je osigurao nastup u Ligi prvaka i sljedeće godine, a pored toga imaju priliku i prvi put u historiji osvojiti ovo takmičenje i popeti se na krov Evrope.