Nogomet
0

Haris Hećo novo pojačanje Viteza, sezonu nastavljaju u Zenici

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Viteza će 15. januara krenuti sa pripremama za nastavak sezone u kojoj i dalje imaju isti cilj, a to je ostanak i što bolji plasman u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prozivku na Gradskom stadionu u Vitezu 15. januara u 10.30 sati obavit će šef stručnog štaba Ante Miše, koji će sutra doputovati u Vitez.

Prema već određenom planu, nogometaši Viteza prvih 15 dana priprema će provesti u Vitezu, nakon čega su planirane sedmodnevne pripreme u Međugorju. Glasnogovornik NK Vitez, Ivan Sajević, za Klix.ba je kazao da će u toku priprema biti odigrane i četiri pripremne utakmice.

"Prvih 15 dana ćemo raditi u Vitezu, a nakon toga idemo na sedmodnevne pripreme u Međugorje. U Međugorju ćemo u periodu od 1. do 8. februara odigrati tri ili četiri pripremne utakmice, te nakon toga slijedi povratak u Vitez, gdje će ekipa boraviti do sedam dana prije početka prvenstva, kada ćemo ponovno ići na završni dio priprema u Međugorje”, kazao je Sajević.

Igrački kadar Viteza u nastavku sezone neće biti isti. Zvonimir Kožulj je prešao u redove Branitelja, dok će nove sredine potražiti i Dragan Šantić, Dario Pranjković, Borislav Grbavac, Sanel Alić, Branko Čubrilo i Antonio Zubak. Haris Hećo je bio u planu NK Čelik, ali sa današnjim potpisivanjem ugovora na 18 mjeseci, odlučio je nositi dres Viteza.

"U redove Viteza stigao je Haris Hećo, nekadašnji igrač Viteza, ali i premijerligaša Čelika i Travnika. U toku su razgovori sa još nekoliko kvalitetnih igrača, ali u ovom trenutku ne bismo iznosili detalje, kako ne bi ugrozili pregovore”, kazao je Sajević.

Nogometaši Viteza nakon odigranih 19. kola nalaze se na 11. mjestu, što je sasvim sigurno razuvjerilo skeptike o kvalitetu igračkog kadra, ali i formi NK “Vitez”.

Pomoćni trener NK “Vitez” Veseljko Petrović za Klix.ba je kazao da su ciljevi u nastavku sezone ostali isti, te da je najbitnije izboriti što bolji plasman.

"Naš cilj ne razlikuje se pretjerano od početka prvenstva, a to je ostanak i što bolji plasman na koncu sezone. U samom početku rezultat nas nije mazio, ali kako je prvenstvo odmicalo mi smo bili sve bolji. Vjerujem kako će i u nastavku takmičenja naši dečki igrati kvalitetno te uz pojačanja koja namjeravamo dovesti ostvariti zacrtane ciljeve. Mi u stručnom štabu ćemo svakako nastojati osigurati ostanak čim prije kako bismo mogli dati više prilika našim mladim i perspektivnim igračima", kazao je Petrović, te dodao da će nastavak sezone Vitez otvoriti u Zenici:

"Vjerovali smo da će radovi biti završeni, ali prema svemu sudeći teško da ćemo u našoj premijernoj sezoni u najvišem rangu bh. nogometa zaigrati prvenstveni susret na našem stadionu", zaključio je Petrović za Klix.ba