Nogomet
66

Haris Handžić za Klix.ba: Ako me pozove Sušić niko neće biti sretniji od mene

Piše: A. M.
Hit klub u Premier ligi Rusije je novajlija Ufa, a hit igrač novi napadač ovog kluba Haris Handžić. Nekadašnji fudbaler Sarajeva, Lech Poznana, Veleža, Rudara iz Prijedora, Vaduza i Borca igra odlično na početku nove sezone.

Polako se navikava na život u Rusiji, a nekoliko slobodnih dana koje je dobio u klubu iskoristio je za dolazak u Sarajevo.

"Lijepo je vratiti se kući. Nigdje nije kao u Sarajevu", iskren je Handžić. Na početku nove sezone u Rusiji briljira u dresu Ufe. Postigao je već tri pogotka i upisao jednu asistenciju.

"Liga je izuzetno kvalitetna sa ogromnim brojem odličnih igrača. U poređenju sa našom Premijer ligom, to je iskreno nebo i zemlja. Igrao sam protiv Zenita i velikih zvijezda ovog kluba. Bilo je dobro, iako smo doživjeli poraz. Cilj nam je opstati, a u narednoj sezoni biti stabilan premijerligaš", kaže za Klix.ba Haris Handžić.

Sa zanimanjem prati dešavanja u klubovima gdje je do sad igrao, a posebno u Sarajevu gdje je ponikao.

"Žao mi je što je smijenjen Dženan Uščuplić. Mislim da čovjek to nije zaslužio. Novom treneru mogu samo poželjeti sreću. Nadam se da će Sarajevo na kraju postati prvak BiH", dodao je Handžić.

Iako je svojevremeno nastupao za mlade selekcije BiH, poziv u A vrstu dobio je tek dva puta.

"Ne zamaram se ja time. Imaju ljudi koji o tome trebaju razmišljati. Ako im trebam, niko sretniji od mene", kazao je na kraju razgovora Handžić.