Pojačanje u napadu
65

Haris Handžić novi igrač Zrinjskog

Piše: O. T.
Foto: HŠK Zrinjski Facebook
Foto: HŠK Zrinjski Facebook
Haris Handžić novo je pojačanje aktuelnog prvaka Premijer lige BiH Zrinjskog.

"HŠK Zrinjski službeno potvrđuje angažman 27-godišnjeg napadača Harisa Handžića. Ovaj 191 centimetara visoki napadač u protekloj sezoni je igrao za hrvatsku Rijeku i mađarski Debrecen. U BiH je nastupao za Sarajevo, Velež, Rudar i Borac, dok je u inozemstvu igrao još za lihtenštajski Vaduz i rusku Ufu. Zrinjski i Handžić su dogovorili dvogodišnju suradnju", objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Handžić će u napadu popuniti mjesto koje je ostalo upražnjeno odlascima Jasmina Mešanovića i Saše Kajkuta, koji su u prošloj sezoni imali uloge prvog, odnosno drugog napadača kluba.

Mostarski tim je u ovom prijelaznom roku doveo Salku Jazvina, Nardina Mulahusejnovića, Franu Čirjaka, Ivana Trifkovića, Nevena Laštru, Marina Galića, Đorđa Ćosića, Samira Pezera, Hrvoja Barišića i Marka Perišića, dok su tim napustili Jasmin Mešanović, Saša Kajkut, Oliver Petrak, Tomislav Tomić, Jasmin Mešanović, Danijel Graovac, Dalibor Kozić, Ivan Peko, Rijad Kobiljar i Zvonimir Blaić.

Zrinjski se trenutno priprema za uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka u kojoj gostuje Mariboru. Utakmica počinje sutra u 20:15 sati, a prvi meč okončan je rezultatom 2:1 za Maribor.