Nogomet
0

Haris Hajradinović za Klix.ba: Nakon posljednje utakmice svi su mi čestitali

Piše: A. D.
Haris Hajradinović
Haris Hajradinović
Belgijski Gent je tokom zimske pauze svoj tim pojačao Harisom Hajradinovićem koji je u ovaj klub došao iz slovačkog Trencina.

Za kratko vrijeme Hajradinović je zavrijedio trenerovo povjerenje i dobio priliku zaigrati u startnih jedanaest. Na posljednjoj utakmici Haris je odigrao 90 minuta, a njegov Gent porazio je Westerlo na domaćem terenu rezultatom 4:0.

“Uzme li se u obzir da sam tek nedavno došao u Belgiju onda je zadovoljstvo još i veće. Imao sam nekoliko dobrih udaraca prema golu Westerloa, ali nisam imao sreće da dobru igru krunišem pogotkom”, kazao je Hajradinović za portal Klix.ba.

Bh. internacionalac vjeruje da će kvalitetnim radom i dobrim igrama zadržati mjesto među najboljom jedanaestoricom u novom klubu.

“Nakon utakmice su mi čestitali i saigrači i trener. Nadam se da ću i na narednim mečevima imati trenerovo povjerenje, odnosno da ću zadržati mjesto u najboljih jedanaest", dodao je.

Gent trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli Jupiler lige sa 44 boda, isto koliko ima trećeplasirani Kortrijk, odnosno tri manje od drugoplasiranog Anderlechta.

“Rano je govoriti o krajnjim dometima Genta. Ne želimo davati velika obećanja. Idemo od utakmice do utakmice uz nadu da ćemo na kraju sezone uhvatiti makar nastup u Evropi. Smatram da je to posve realno”, kazao je Hajradinović, koji nije jedini fudbaler Genta sa bh. pasošem.

"Tu je Nermin Zolotić koji u subotu nije nastupio. Nermin na treninzima radi odlično i sigurno je da će i on uskoro dobiti priliku za igru”, kazao je na kraju Hajradinović.