Nogomet
472

Faris Handžić: Pokušat ću se dokazati u Westerlou, Sarajevu želim duplu krunu

Piše: D. B.
Faris Handžić u dresu Westerloa
Faris Handžić u dresu Westerloa
Devetnaestogodišnji bh. nogometaš Faris Handžić nedavno je napustio FK Sarajevo i potpisao za belgijski Westerlo. Brzonogi i vješti mladi igrač nije imao značajniju minutažu na Koševu, zbog čega je odlučio da promijeni klub. Njegov cilj je dokazati se u Westerlou i zaslužiti poziv u U21 reprezentaciju BiH.

Handžiću je FK Sarajevo nedavno ponudio novi ugovor, a stigle su ponude i iz drugih zemalja.

"Sarajevo mi je nudilo produženje ugovora, što je korektno, ali ja želim igrati i smatram da je došlo vrijeme da promijenim sredinu. Imao sam nekoliko ponuda iz BiH, ali i iz Slovačke i Mađarske. Kontakt sam sa svima imao, ali nisam ulazio u konkretne pregovore", izjavio je Handžić.

Do kontakta s čelnicima Westerloa je došlo preko bivšeg bh. reprezentativca Adnana Mravca, nakon čega je dogovorena saradnja.

"Bivši bh. reprezentativac Adnan Mravac me je gledao na jednom turniru i posredovao je u mom kontaktu s ljudima iz Westerloa. Ponudili su mi saradnju i veoma brzo smo se dogovorili. Potpisao sam ugovor na godinu i po s opcijom produženja na još dvije godine. Veoma sam zadovoljan uslovima", rekao je sada već bivši igrač FK Sarajevo.

Iako nije imao veliku minutažu na Koševu, Handžić je ipak uspio impresionirati Belgijance.

"Ono što sam pokazao ljudima iz Westerloa očigledno je bilo dovoljno da se odluče da me angažuju uprkos maloj minutaži u FK Sarajevo. Malo je igrača iz BiH koji dobiju priliku da igraju u Belgiji. Nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi iz Westerloa", kazao je Handžić.

On se nada da će pomoći klubu u ostvarenju zacrtanog cilja.

"Cilj kluba je da bude stabilan prvoligaš. Učinit ću sve da doprinesem ekipi što više", jasan je bio mladi nogometaš.

Vrijeme provedeno u Bubamari i Sarajevu će mu ostati u lijepom sjećanju.

"Uz Bubamaru, gdje sam počeo, Sarajevo će mi uvijek ostati u srcu. Doživio sam mnogo lijepih trenutaka na Koševu, postigao sam mnogo golova u omladinskim selekcijama, a s prvim timom sam osvojio Kup BiH. Toga ću se uvijek sjećati. Mnogo mi znače riječi Dine Selimovića da su mi vrata kluba uvijek otvorena. Ponosan sam na to", rekao je Handžić.

Osim dokazivanja u Westerlou važno mu je i da ponovo nađe mjesto u reprezentaciji BiH.

"Bio sam član U15, U16, U17 i U19 reprezentacije BiH. Ako izborim mjesto u početnom sastavu Westerloa, vjerujem da ću dobiti poziv u U21 državni tim. Na meni je da radim i nametnem se novom treneru", izjavio je novi igrač Westerloa.

Za kraj se zahvalio svima koji su bili uz njega u dosadašnjoj karijeri.

"Ovim putem pozdravljam Hordaše, ljude koji su mi pomagali, trenere i saigrače. Želim im da zajedno osvoje duplu krunu", završio je Handžić.