Nogomet
227

Haris Duljević: Dat ću sve od sebe u bordo dresu, želim mjesto u prvom timu

Piše: D. B.
Haris Duljević potpisuje ugovor
Haris Duljević potpisuje ugovor
Ono što je portal Klix.ba najavio prije mjesec dana, jučer je dobilo i zvaničnu potvrdu. Sjajni mladi napadač i bh. reprezentativac, Haris Duljević, od sljedeće sezone će igrati za FK Sarajevo. U razgovoru za naš portal je otkrio prve utiske nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora s Divovima.

Duljević je jučer u prostorijama FK Sarajevo u društvu svojih roditelja i direktora kluba Dine Selimovića parafirao ugovor kojim će dres Olimpica zamijeniti bordo dresom. Mladi napadač ne krije oduševljenje.

"Sjajan je osjećaj potpisati za veliki klub kao što je Sarajevo. Čelnici mog novog kluba su me pratili već duže vrijeme, a konačan dogovor sam postigao sa sportskim direktorom Abdulahom Ibrakovićem. Zaista sam presretan", izjavio je Duljević.

U prvom dijelu aktuelne sezone u BHT Premijer ligi Duljević je igrao odlično, postigao je pet pogodaka i upisao tri asistencije. Međutim, nakon dva kola u proljetnom dijelu sezone, čelnici Olimpica su ga udaljili iz ekipe.

"Igrao sam za Olimpic maksimalno, u svakoj utakmici sam nastojao sve bolji. Ušao sam u dobru formu, ali nisam produžio ugovor, zbog čega sam, nažalost, izostavljen iz ekipe", rekao je mladi napadač, koji ipak ne nosi loše uspomene sa Otoke.

"U Olimpicu sam se afirmisao kao igrač i nosim samo lijepe uspomene. Ko zna da li bih uspio da nisam zaigrao za Vukove. Žao mi je što se stvari nisu posložile ove sezone, jer smo mogli biti među četiri ekipe u vrhu", kazao je Duljević.

U ekipi Olimpica je bio ponajbolji napadač, a u novom klubu ga očekuje žestoka konkurencija.

"Na meni je da dam sve od sebe u bordo dresu, jer, kao i svaki profesionalac, želim izboriti mjesto u prvom timu. Zadnju riječ će naravno imati šef stručnog štaba", smatra Duljević.

Ambicije FK Sarajevo su uvijek veoma visoke, što odgovara mladom napadaču, koji nestrpljivo očekuje dan kada će se priključiti novim saigračima.

"Na Koševo sam došao jer se radi o velikom klubu i to je veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Nadam se da ćemo napraviti dobre rezultate u ligi i kupu. Osjećam pozitivnu tremu s obzirom da ću se uskoro priključiti ekipi i da ću zaigrati na Koševu", završio je Duljević.