Dupli Mo-Tz program
4

Hari Vukas: Zrinjski protiv Slobode traži rani gol, onda je lakše igrati

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Mostar i Tuzla sutra u Premijer ligi odmjeravaju snage. U okviru 10. kola Zrinjski gostuje kod Slobode, a Građani idu na noge Veležu. Neugodno gostovanje Plemića na Tušnju, neposredno pred polazak autobusa iz Mostara, na konferenciji za medije najavio je njihov trener Hari Vukas.

Nakon dvije pobjede u kupu i prvenstvu bolja atmosfera vrala u kadru Plemića, a Mostarci to namjeravaju održati i nakon ove utakmice. Hari Vukas svjestan je da je Sloboda mnogo bolja na svom terenu, da će igrati agresivno i tražiti pozitivan rezultat protiv Zrinjskog.

"Uvijek se provlači priča oko naših igara na gostovanjima. Mi uvijek želimo igrati našu igru, imati kontrolu lopte i zbivanja na terenu, nekad nam to uspije više, nekad manje... Zbog tih priča o našim gostovanjima ja momke očekujem jako motivisane, mora nas nekad krenuti i na strani", kazao je Vukas.

Trener Mostaraca pojašnjava kako se ekipe kad igraju protiv Zrinjskog uvijek brane, a kako utakmica odmiče bez golova samopouzdanje domaće ekipe raste, a njegovoj ekipi ostaje mučenje sa vlastitom igrom.

"Ključ je rani gol i onda je to druga utakmica, domaćin se mora otvoriti i juriti rezultat. Mi tada znamo biti dosta opasni", izjavio je.

U Tuzlu neće putovati novopridošli Ibanez jer radna dozvola još nije gotova, važni veznjak Šovšić zbog tri kartona, a povrijeđeni su Stanić, Stojkić, Tičinović, Pezer i Bencun.

Priča o krizi u Slobodi ne utiče na očekivanja trenera Mostaraca koji smatra da takve situacije mogu ujediniti igrače.

"Jedino ako je bilo štrajka pa nisu trenirali jer ja smatram da je baza svega dobar trening", prokomentarisao je Vukas.

Utakmica Slobode i Zrinjskog na programu je u srijedu od 16 sati, a prijenos je na Arena Sportu.