Susret Tomislava i Hajduka
0

Hapšenja i razbijene glave u okršaju Torcide i specijalaca

Sarajevo-x.com
(Foto: Tomislavcity.com)
Nakon što je u srijedu Hajduk u prijateljskoj utakmici u Tomislavgradu savladao ekipu Tomislava rezultatom 6:0, splitska Torcida je demolirala tamošnji kafić i sukobila se sa specijalcima. Epilog sukoba je desetak hapšenja i nekoliko razbijenih glava.

Nakon što su upali u kafić HardsRock u Tomislavgradu, pripadnici splitske navijačke grupe Torcida su počeli razbijati inventar i tući prisutne goste. Nakon što su demolirali kafić, Torcidaši su nastavili "divljati" i na ulicama pomenutog grada.

Dolazak Hajduka je trebao značiti feštu u Tomislavgradu. Navijači i ostali simpatizeri ovog kluba su se skupljali u centru grada, a za vrijeme utakmice su napunili stadion HNK Tomislav. No, čak i u atmosferi prijateljskog susreta je došlo do koškanja na tribini na kojoj je bila smještena Torcida.

Nemir na tribini je bio znak za intervenciju specijalaca. No, kada su oni stigli do mjesta događaja, sav bijes su Torcidaši iskalili upravo na njima. Poletjele su baklje, flaše i kamenje. Nakon toga je dio tribine ispražnjen, a situacija se smirila.

Epilog sukoba je desetak uhapšenih pripadnika Torcide, kao i nekoliko razbijenih glava, objavljeno je na portalu Tomislavcity.com.

Osim pomenutih nemilih događaja, treba spomenuti i samu utakmicu u kojoj je Hajduk slavio rezultatom 6:0 protiv Tomislava. Strijelci za Hajduk su bili Vukušić, Lendrić četiri puta i Vuković.