Spriječeni veći incidenti
0

Policija privela više od 100 navijača Hajduka i Dinama

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Hrvatska policija privela je više od 100 navijača prije, tokom i nakon odigravanja fudbalske utakmice između splitskog Hajduka i zagrebačkog Dinama u Splitu.

Prema podacima policije, privedeno je 66 pripadnika "Torcide" i 35 "Bad blue boysa" (BBB), a za sada nema informacija o povrijeđenima, javili su hrvatski mediji.

Policija je privodila ne samo izazivače nereda nego i navijače koje je zatekla sa pirotehnikom. Zaplijenila je jednu signalnu raketu, šest komada improvizirane tehnike, devet "bengalki" i tri bljeskalice, a kod jednog "Boysa" pronađena je droga.

Najveći indicent policija je spriječila jučer popodne kada je u Lici zamalo došlo do sukoba BBB, koji su putovali za Split, i "Torcidaša" koji su ih dočekali, ali do direktnog obračuna nije došlo. Samo u Lici privedeno je 19 ljudi. 

U obezbjeđenju utakmice učestvovalo je 450 splitskih policajaca i još 500 iz drugih krajeva Hrvatske koji su im došli u ispomoć, a ovo su vjerovatno najbrojnije policijske snage u 59 do sada odigranih derbija.

Načelnik splitske policije Ivica Tolušić izjavio je nakon utakmice da je zadovoljan obezbjeđenjem utakmice i radom policajaca na terenu, ali je upozorio da će porazgovarati sa organizatorom utakmice zbog velike količine pirotehnike unesene na stadion, zbog čega je utakmica dva puta prekinuta. 

Jučerašnja utakmica u Splitu, koja je odigrana pred oko 34.000 ljudi, završena je rezultatom 1:1.