Osiguran direktan prenos
0

"Hapoel" - "Željezničar" na BHT 1

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
BHT 1 će 13. jula prenositi utakmicu kvalifikacija Lige prvaka koju će naš šampion igrati u Izraelu protiv "Hapoela" iz Tel Aviva.

Potvrdio je to za Sarajevo-x.com urednik Sportskog programa BHT 1 Belmin Karamehmedović.

"BHT 1 je otkupio TV-prava pa će u utorak, 13. jula, direktno prenositi utakmicu iz Izraela, koja po našem vremenu počinje u 20 sati. Moram reći da cijena nije bila jeftina, ali se nadamo da ćemo je u značajnoj mjeri pokriti marketingom. Prava za ovu utakmicu smo otkupili zahvaljujući prvenstveno TV-pretplati koju plaćaju naši gledatelji", istakao je Karamehmedović.

Ipak, revanš ove dvije ekipe, prema svemu sudeći, nećemo gledati na BHT 1.

"Razgovarao sam s predstavnicima 'Željezničara' i dobio informaciju da su oni u pregovorima s 'Hayat TV' oko prenosa revanš utakmice. Ipak, ako 'Željo' prođe u naredno kolo, mi ćemo opet nastojati da direktno prenosimo njegove utakmice", kaže naš sagovornik.

On je napomenuo da će BHT1 u četvrtak direktno prenositi revanš utakmicu koju će na Pecari, s početkom u 20.30 sati, igrati "Široki Brijeg" i ljubljanska "Olimpija" u okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

"Sa 'Širokim' već godinama imamo veoma dobru saradnju i već je izgledno da ćemo u slučaju njihovog prolaska u 2. kolo prenositi njihovu domaću utakmicu koju će igrati s bečkom 'Austrijom'. Što se tiče 'Zrinjskog', njihovu utakmicu u četvrtak nećemo prenositi budući da se igra isti dan (počinje sat ranije) kad i utakmica u Širokom", naveo je Karamehmedović.