Suzavac prekinuo meč
58

Haos na velikom derbiju u Grčkoj: Uhapšena 424 navijača, policajcu se bore za život

N. K.
Policija privela brojne navijače (Foto: Twitter)
Policija privela brojne navijače (Foto: Twitter)
Haotične scene viđene su sinoć tokom odbojkaškog meča između Olympiakosa i Panathinaikosa budući da je utakmica prekinuta tokom drugog seta zbog suzavca i tučnjave koja je izbila ispred dvorane.
Policija se ispred dvorane sukobila s navijačima i tom prilikom je ispalila suzavac, a jedan od pripadnika organa reda je teško povrijeđen i nalazi se u kritičnom stanju.

Naime, policajac je brodskom raketom pogođen u butinu i morao je hitno na operaciju, a njemu je čak u jednom trenutku stalo i srce.

Policajac se, kako piše u izvještaju ljekara, s povredama javio oko 22:00 sata te je u 23:55 sata izvršena hirurška intervencija i čišćenje noge.

"Narednih nekoliko sati bit će kritično jer će ga medicinsko osoblje bolnice pratiti kako bi se vidjelo njegovo zdravstveno stanje i odgovor njegovog tijela i na povredu i na operaciju, pošto je jedan od najopasnijih faktora u ovom trenutku veoma nizak hematokrit zbog velike količine izgubljene krvi", stoji u saopštenju.

Policija je hapsila navijače do šest sati ujutru, a na kraju su ukupno 424 osobe prebačene u pritvor, pišu grčki mediji.