Nogomet
0

Hannover u završnici dobio prvaka iz Dortmunda

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Borussije Dortmund imali su prednost od 1-0 do samog kraja utakmice 6. kola Bundeslige na gostovanju kod Hannovera, a onda su u zadnjih 5 minuta primili dva pogotka.

Sada je već potpuno jasno da Borussija iz Dortmunda nije niti sjena ekipe koja je prošle sezone suvereno osvojila naslov nacionalnog nogometnog prvaka.

Iako su dobro počeli susret na gostovanju kod Hannovera na prilično nevjerojatan način su ostali bez bodova. Gosti su od samog početka dvoboja bili napadački orijentirani.

Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, a u nastavku je Borussija i dalje bila opasnija, da bi dominaciju okrunila u 63. minuti kada je Kagawa na asistenciju Lewandowskog zabio za 1-0.

No, u zadnjih 10 minuta trener Hannovera Slomka pravi dvije izmjene, ubacuje Rauscha i Sobiecha, te kreće u potpuni rizik koji mu se isplaćuje. Prvo je Haggui glavom na ubačaj Pandera donio izjednačenje u 87. minuti, a za veliki preokret i radost domaćina zaslužan je Ya Konan u 89. minuti na asistenciju Pinta.

Ovo je aktuelnom njemačkom prvaku već treći poraz u ovoj sezoni, dok su lani u cijeloj sezoni poraženi pet puta, te se nalaze na tek 11. mjestu bundesligaške tabele.

Bundesliga, 6. kolo:

Hannover – Borussia Dormund 2-1 (Haggui 87, Ya Konan 89 / Kagawa 63)