Prozivka igrača na Koševu
0

Hamzagić pregovara s Debrecenom, Škoro završio karijeru

Sarajevo-x.com
Foto:Fotoservis.ba
Foto:Fotoservis.ba
Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" održana je prozivka igrača za nastavak takmičenja u proljetnom dijelu Premijer lige. Stručni štab i rukovodioci kluba su održali sastanak sa 25 fudbalera.
Foto: Fotoservis.ba
Foto: Fotoservis.ba
Na prozivci se nisu pojavili Muhamed Džakmić, Anel Škoro, Branislav Arsenijević, Damir Kojašević, Hilmo Gutić i Dženaldin Hamzagić. Izostanak Arsenijevića, Kojaševića i Gutića je opravdan. Hamzagić je, prema pisanju portala Fksinfo.com, u pregovorima sa Debrecenom, dok je Džakmić ranije prešao u južnokorejski Gangwon. Admir Pliska je također uzeo ispisnicu i sada je član FK Olimpic. Prema informacijama koje je objavio spomenuti portal, Anel Škoro je završio nogometnu karijeru zbog izuzetno teške povrede.

Prisutnima se u okviru prozivke igrača obratio i novoizabrani predsjednik FK Sarajevo Amir Rizvanović.

Foto: Fotoservis.ba
Foto: Fotoservis.ba
"Naš prvi zadatak je da riješimo dio dugova koje Sarajevo ima prema igračima i uposlenicima klubova, a u ovih desetak dana smo već preduzeli neke aktivnosti u vezi toga. Dalje namjeravamo redovno isplaćivati plate jer je to i osnovna obaveza kluba te obezbijediti pripreme u nekim toplijim krajevima. Sve ovo radimo u cilju da igrači obezbijede najmanje Evropu", rekao je Rizvanović.

Što se tiče pojačanja, šef stručnog štaba Mirza Varešanović je rekao da nema priče o novim igračima. Prema njegovim riječima, o tome će se razgovarati u narednih nekoliko dana. Za sada je prioritet isplatiti dugovanje trenutnom igračkom kadru, a nakon toga se može krenuti u potragu za pojačanjima.

Foto: Fotoservis.ba
Foto: Fotoservis.ba
Prvi dio priprema će bordo ekipa odraditi u Sarajevu, dok se odlazak van grada, najvjerovatnije u Antaliju, planira početkom februara.