Nogomet
4

Halilhodžić zvanično napustio alžirsku klupu

Totalsport
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić više nije selektor nogometne reprezentacije Alžira. On će karijeru vjerovatno nastaviti kao trener Trabzonspora.

Bosanskohercegovački strateg koji je Pustinjske lisice odveo do osmine finala Svjetskog prvenstva po prvi puta u njihovoj historiji potvrdio je vijest saopćenjem objavljenim na web-stranici Alžirskog nogometnog saveza.

"Hvala igračima, članovima tehničkog, ljekarskog i administratovnog osoblja koji su mi asistirali tokom moje misije. Uvijek ću zadržati drage uspomene na izvanrednu gostoljubivost alžirskih navijača koji su me podupirali od prvog dana kada sam stigao i ostali mi vjerni", poručio je Halilhodžić koji je na klupi Alžira sjedio od 2011. godine.

Međutim, Halilhodžić je dodao i kako neće "nikad zaboraviti i nikad oprostiti članovima određenih medija" koji su napadali njega i njegovu porodicu.

"Danas, nakon što sam živio u Alžiru tri godine, porodične obaveze i zov sportskih izazova prevagnuli su u mojoj odluci. Ponosan sam na svoj rad pri Alžirskom nogometnom savezu.", dodao je Halilhodžić koji se trenutno nalazi na odmoru u Makarskoj.

Podsjećamo, Halilhodžićev Alžir je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dogurao do osmine finala u kojoj su ih porazili Nijemci s 2-1 nakon produžetaka.