Nogomet
11

Halilhodžić za Klix.ba: Prije mog dolaska rečeno je da ćemo biti šampioni

Piše: D. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Turski Trabzonspor, na čijoj se klupi nalazi bh. nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić, ove sezone igra po sistemu toplo-hladno. U domaćem prvenstvu zauzima veoma slabo 12. mjesto, dok u Evropskoj ligi ima velike šanse za plasman u šesnaestinu finala.

U razgovoru za naš portal Halilhodžić kaže kako ni sam nije očekivao ovako slabe nastupe u turskom prvenstvu.

Kao glavni razlog za to navodi neuigranost ekipe, jer je čak 21 novi igrač u klub došao u ljetnom prelaznom roku.

"Radi se o mladim igračima koji se slabo međusobno poznaju. Oni još uvijek trebaju da se trude kako bi bili nosioci igre u ekipi koja ima visoke ambicije. Proces uigravanja može potrajati mjesecima i godinama", rekao nam je Halilhodžić.

Na klupu Trabzona bh. stručnjak došao je dan prije početka priprema.

"Prije mog dolaska rečeno je da ćemo biti šampioni i postizati izvanredne rezultate. Međutim, trenutno sam i ja negativno iznenađen slabim rezultatima", kazao je popularni Vaha.

U turskom šampionatu se u jednoj ekipi na terenu može naći samo pet stranih igrača, dok se to ograničenje ne odnosi na Evropsku ligu.

Upravo u tome Vaha i vidi razlog za dobre rezultate svoje ekipe u evropskom takmičenju, jer tu može računati na sve igrače.

U turskom prvenstvu Trabzon je na 12. mjestu sa devet osvojenih bodova iz osam mečeva, a u Evropskoj ligi zauzima drugo mjesto na tabeli Grupe L sa dvije pobjede iz tri susreta.