Imali sjajan odnos
154

Halilhodžić utučen od bola: Sala je jučer bio s nama, zahvalio mi se i otišao na taj avion

Klix.ba
Vahid Halilhodžić (Foto: AFP)
Vahid Halilhodžić (Foto: AFP)
Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić duboko je potresen informacijom da je nestao avion u kojem se nalazio argentinski napadač Emiliano Sala koji je prije nekoliko dana zvanično postao novi igrač Cardiffa.

Sala je u ponedjeljak stigao u Nantes kako bi se oprostio od bivših saigrača. Nakon što se pozdravio sa svima u klubu, sjeo je u privatni avion predsjednika engleskog Cardiffa i uputio se prema Engleskoj, ali je avion u kojem su se nalazili on i pilot izgubio s radara na putu između Francuske i Engleske.

Trener Nantesa Vahid Halilhodžić teško je primio ovu vijest jer je imao odličan odnos sa Salom.

"Ne znam šta reći, šokiran sam, kao i svi u klubu, igrači, treneri... Nevjerovatno je, pa jučer je bio s nama", rekao je potreseni Halilhodžić za Sportske novosti.

Bh. stručnjak jedan je od najzaslužnijih što je Sala napravio veliki transfer u Cardiff s obzirom na to da je ovaj napadač postigao čak devet od 13 pogodaka u ovoj sezoni od kada je na klupu Nantesa došao Halilhodžić.

"Imali smo fenomenalan odnos u tih nekoliko mjeseci i bili smo vrlo bliski. On je bio u teškoj situaciji kada sam došao u klub, bio je neraspoložen i nije bio u formi. Često smo razgovarali, a ja sam mu uvijek govorio da imam povjerenje u njega i da vjerujem kako će podići svoju formu i početi zabijati pogotke. Bio sam mu podrška i pokazalo se da nisam napravio grešku, a on je jedan odličan momak kojeg su svi u svlačionici voljeli", izjavio je Halilhodžić.

Popularni Vaha nedavno je došao u sukob s čelnicima Nantesa jer je bio nezadovoljan činjenicom da će Sala kao najbolji igrač napustiti klub.

"Teško mi je palo to što odlazi u Cardiff i nisam se tek tako mogao pomiriti s tim. Ali, šta je to prema ovom sada... Strašno. Još uvijek nema vijesti ni o njemu, ni o avionu, ništa nisu pronašli. U srijedu smo trebali igrati utakmicu Kupa Francuske, ali od toga neće biti ništa jer smo svi utučeni", kazao je bh. stručnjak.

Halilhodžić je također otkrio kako je izgledao njegov posljednji susret s ovim napadačem te je rekao da je ovo najteži dan u njegovoj karijeri i u njegovom životu.

"U ponedjeljak je došao u klub, oprostio se od saigrača, a kasnije smo bili zajedno na ručku. Zahvalio mi se na svemu što sam učinio za njega, oprostili smo se i moram reći da mi nije bilo drago što odlazi. Nakon toga je otišao na taj let, a onda ujutru vidim vijest... Najgori, ma najteži dan u mojoj karijeri i mom životu", rekao je za kraj potreseni Halilhodžić.

Avion traže dva helikoptera, dva aviona i brod, koji su pregledali 1.600 kvadratnih metara područja na kojem vjeruju da je letjelica nestala.

"Nema traga avionu, ali nastavljamo potragu. Teško da je ovo neko preživio. Ni spasitelji ne očekuju da ima preživjelih. Ne znamo kako je avion mogao samo tako nestati s radara. Uopšte nije bilo radijske komunikacije", rekao je istražitelj John Fitzgerald.