Nogomet
0

Halilhodžić objavio konačan spisak igrača za Mundijal

Klix.ba
Vahid Halilhodžić (Foto: AFP)
Vahid Halilhodžić (Foto: AFP)
Vahid Halilhodžić, selektor nogometne reprezentacije Alžira, objavio je konačan spisak od 23 igrača koja će putovati na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

Popularne Pustinjske lisice će na Mundijal putovati bez igrača Crystal Palacea Adlenea Guedioura. Najveću glavobolju za bh. selektora na klupi Alžira predstavljala je povreda 30-godišnjeg veznog igrača Udinesea Hassena Yebde koji se na kraju ipak oporavio i igrat će na SP.

Alžirci su za vikend u prijateljskom susretu savladali Armeniju rezultatom 3:1, a već u srijedu igraju protiv Rumunije u Ženevi. Dva dana kasnije putuju u Brazil. Nalaze se u grupi H sa Belgijom, Rusijom i Južnom Korejom.

Konačan spisak igrača reprezentacije Alžira:

Golmani: Mohamed Zemmamouche (USM Alger), Rais Mbolhi (CSKA Sofia), Cedric Si Mohamed (CS Constantine).

Odbrana: Carl Medjani (Valenciennes), Aissa Mandi (Reims), Madjid Bougherra (Lekhwiya), Faouzi Ghoulam (Napoli), Rafik Halliche (Academica Coimbra), Essaid Belkalem (Watford), Liassine Cadamuro (Majorque), Djamel Mesbah (Livorno), Mehdi Mostefa (AC Ajaccio).

Vezni red : Sofiane Feghouli (Valencija), Saphir Taider (Inter Milan), Medhi Lacen (Getafe), Abdelmoumen Djabou (Club Africain), Yacine Brahimi (Granada), Hassan Yebda (Udinese), Nabil Bentaleb (Tottenham), Riyad Mahrez (Leicester).

Napadači: Islam Slimani (Sporting Portugal), Hilal Soudani (Dinamo Zagreb), Nabil Ghilas (FC Porto).