Uoči Kupa nacija
0

Halilhodžić Obalu Slonovače vodi u Tanzaniju

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometna reprezentacija Obale Slonovače provest će posljednju sedmicu uoči početka Afričkog kupa nacija (10.-31. januara 2010.) u Dar es Salaamu.

Na poziv Tanzanijskoga nogometnog saveza selektor Vahid Halilhodžić brusit će formu svojih igrača u blizini njihovog glavnog grada od drugoga do devetog januara iduće godine. Pored toga, četvrtog i sedmog januara odigrat će s Tanzanijcima dvije prijateljske utakmice na ultramodernom Nacionalnom stadionu.

Selektor Halilhodžić zadovoljan je uvjetima za pripreme, ali i klimatskim podudarnostima s Angolom, u kojoj će se održati iduće kontinentalno prvenstvo Afrike.

  • Obišli smo stadion i hotele. Impresionirani smo viđenim i to je razlog zašto dolazimo u Tanzaniju – izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Obale Slonovače (FIF) Yacine Idriss Diallo.

Po imenima najjača afrička reprezentacija, potvrdio je bosanski trener, ima ambiciju napokon osvojiti naslov afričkih prvaka, shvatajući turnir kao posljednju priliku generacije koju predvode Didier Drogba, Yaya i KoloToure, Salomon Kalou, Aruna Dindane...

  • Imamo mnogo dobrih igrača, a sigurni smo da nam je ovo posljednja prilika osvojiti nešto u Africi. Naša je misija osvajanje turnira – rekao je Halilhodžić prokomentiravši potom svoju grupu na Svjetskom prvenstvu u JAR-u:

  • U vrlo smo teškoj grupi. Neće nam biti lako. Iako su Brazilci i Portugalci favoriti, bit će teško i njima. Dobro ćemo se pripremiti za Mundial.