Nogomet
184

Halilhodžić o Sušićevim mukama: I Španija je bez napadača postala prvak

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić trenutno se nalazi na odmoru nakon što je napustio turski Trabzonspor. U razgovoru za portal Klix.ba popularni Vaha je prokomentarisao nezavidnu situaciju u kojoj se našao selektor Safet Sušić nakon povreda Vedada Ibiševića, Edina Džeke, Tine Svena Sušića, Avdije Vršajevića...

Zmajevi u Izrael putuju itekako oslabljeni i bez klasičnog napadača, što se do sada nije desilo u eri Safeta Sušića. Halilhodžić kaže da su novembar i decembar kritični mjeseci kada je riječ o povredama nogometaša.

"Vrijeme se mijenja i dolazi zimski period u kojem mišići trebaju aklimatizaciju i povrede su česte. Kao svi selektori i treneri, i Safet se našao u problemima. Mislim da imamo kvalitetnih napadača da se može stvoriti jedna dobra i kvalitetna ekipa za utakmicu protiv Izraela", kaže Halilhodžić za Klix.ba.

U svojoj karijeri naš sagovornik vodio je nekoliko klubova i reprezentacija. Međutim, kako kaže, na raspolaganju je uvijek imao napadača.

"Španija je igrala bez klasičnog napadača pa su bili prvaci. Prema tome, to je sve stvar organizacije i plana igre. Ako nema klasičnog centarfora, onda se tu traži taktika u kojoj će od pojedinih igrača tražiti veću odgovornost u napadu", dodaje naš sagovornik.

Halilhodžića smo upitali i za Mehu Kodru koji je krajem septembra preuzeo FK Sarajevo koji vodi sa velikim uspjehom.

"On je izuzetan čovjek i mlad trener kojem treba iskustva. Drago mi je da mu dobro ide u FK Sarajevo, pozdravljam ga i želim mu puno sreće", dodao je Vaha.

Nakon što je napustio Tursku, kaže, malo će odmoriti prije nego se ponovo vrati trenerskom poslu.

"Nisam imao odmora poslije Svjetskog prvenstva. Imam neke ponude klubova i reprezentacija, ali ne razmišljam o njima u ovom trenutku", dodao je Vahid Halilhodžić koji u BiH stiže za desetak dana kako bi posjetio rodbinu i prijatelje.