Nogomet
14

Halilhodžić: Možemo ispisati historiju

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Vahid Halilhodžić izazvao je igrače Alžira da mogu ispisati historiju u utakmici protiv Rusije u Areni da Baixada.

Ekipa sa sjevera Afrike zna da im pobjeda donosi drug krug svjetskog prvenstva, prvi put u historiji. Njihov današnji protivnik Rusija također zna da mu pobjeda donosi osminu finala, ali Halilhodžić poziva svoje igrače da još jednom pokažu talent na terenu, prenosi "Goal".

"Moj osjećaj je da u ovom trenutku možemo ispisati historiju. Tražimo prolaz dalje protiv velike ekipe kao što je Rusija", rekao je Halilhodžić.

"Mislim da je ovo najvažnija utakmica u historiji Alžira. Puno smo pričali da je alžirska generacija iz 1982. ostvarila velike pobjede, ali nije prošla dalje. Imamo odlične igrače, tehnički potkovane i mi vam možemo pokazati naš talent na terenu. Igrat ćemo utakmicu s puno odlučnosti. Moramo napasti i dobro braniti", dodao je.

Ipak, Halilhodžić upozorava igrače na Ruse.

"Gledao sam njihove kvalifikacijske utakmice, a i njihov trener je jedan od najboljih na svijetu. Rusija ima više iskustva od nas. Dobro su pripremljeni, imaju brze igrače, dobre tehničare, odlične u odbrani i napadu. To je ekipa dobrih kvaliteta", zaključio je bh. stručnjak na klupi Alžira.