Lionel Potillon
0

"Halilhodžić je bio diktator"

Totalsport
Lionel Potillon
Lionel Potillon
Intervju s Lionelom Potillonom, nekadašnjim veznim nogometašem Saint-Etiennea i PSG-a, objavio je francuski web-portal Sport365.fr.

Karijeru je danas 37-godišnji Francuz završio prije četiri godine u Sochauxu, a francuskim je medijima ponajviše zanimljiv zbog vremena kad je branio boje PSG-a (od 2001. do 2003.) sarađujući zajedno s trenerom Vahidom Halilhodžićem i tada dolazećom svjetskom zvijezdom Ronaldinhom, koji mu je bio saigrač.

O Ronaldinhu Potillon još uvijek govori biranim riječima, za razliku od Dinamovog trenera:

"Uživao sam u Parizu. Taj je klub bio savršen za mene. Meni je odgovaralo što je oko njega toliko pritiska i stresa. Volio sam to. Za razliku od drugih igrača, koji su zbog toga osjećali mentalnu blokadu, mene je to motiviralo. Imao sam i krasan odnos s trenerom Luisom Fernandezom. Moja je avantura završila dolaskom Vahida Halilhodžića" – počeo je Potillon nastavivši:

"Gospodin Halilhodžić najprije mi je produžio ugovor za četiri godine. Nažalost, dan nakon toga shvatio sam da me uopće ne treba i da me ne planira koristiti. Srećom pa me pozvao trener Real Sociedada Reynald Denoueix, te sam otišao u San Sebastian na posudbu. Kad sam se vratio, Halilhodžić je još uvijek stolovao u PSG-u. Nije dolazilo u obzir da se pomirim s njegovim diktatorskim metodama. Nisam mogao ostati. Otišao sam stoga u Sochaux".

Zašto vas je Halilhodžić otpisao?

"Ne znam. Prema onome što sam kasnije saznao čitajući novine, optužio me da sam sa saigračem Jeromeom Leroyem rovario protiv njegova prethodnika Fernandeza, što je bilo aposlutno netačno. Bio sam, ponavljam opet, s njim u sjajnim odnosima. Šteta što je sve tako ispalo: mislim i dalje da je moja pariska pustolovina mogla trajati još dugi niz godina.

Šta danas mislite o Halilhodžiću?

"Ne mislim ništa i ne zanima me. Meni je s njim bilo nemoguće raditi. Jednostavno nismo imali iste ideje o ljudskim vrednotama. Ne mislim pritom ništa loše o njegovim stručnim kvalitetama, ali ljudski gledano, on je karakter koji mi naprosto ne odgovara.

O Ronaldinhu je Potillon, danas zaposlen kao marketinški direktor u Saint-Etienneu, kazao:

"Bio je sasvim atipičan nogometaš. Bio je umjetnik na travnjaku i takav je izražaj pratilo sve drugo u njegovom životu. Radio je u ono vrijeme s papirnatim smotuljkom ono što je meni bilo nezamislivo činiti s loptom. Bio je veličanstven igrač".