Ne žali za Dinamom
0

Halilhodžić nema ništa protiv odlaska u Valenciennes

Totalsport
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Informaciju da za trenersko mjesto u francuskom nogometnom prvoligašu Valenciennesu konkurira i bivši trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić potvrdio je nedavno predsjednik tog kluba Francis Decourriere.

Prema izjavi koju je dao RMC-u, a koju prenosi francusko izdanje nogometnog web-portala Goal.com, niti sam Halilhodžić ne bi imao ništa protiv takvog raspleta.

"Napuštam Dinamo. Ne žalim ni zbog čega, osvojili smo dvostruki naslov i meni je to dovoljno. Kofere sam spakovao nakon vrijeđanja izvršnog predsjednika", rekao je u početku Halilodžić, potom i dodao:

"Postoje kontakti iz Francuske. Vidjet ćemo, nemam zasad šta reći. Zašto se ne bih vratio u Francusku? Tamo sam uživao. Vratit ću se za nekoliko dana, a potom odmoriti i razmisliti. Valenciennes? Zašto ne? Ne bojim se izazova."

Podsjetimo, francuski prvoligaš je objavio u subotu kako je pristao pustiti svog dosadašnjeg trenera Philippea Montaniera u španski Real Sociedad za 500.000 eura odštete. U prošloj je sezoni klub završio prvenstvo na dvanaestom mjestu tabele, četiri boda udaljen od zone ispadanja.