Zinedine Zidane o SP-u
0

"Halilhodžić ima odlične igrače, mora to iskoristiti"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Legendardni fudbaler Francuske, Juventusa i Real Madrida, Zinedan Zidane smatra da niti jedna ekipa u Africi nema toliko kvalitetnih igrača kao "slonovi" iz Obale Slonovače.

"Vjerujem u njihov tim, jer su im se igrači već dokazali u najboljim evropskim ligama. "Slonovi" imaju šanse na predstojećem Svjetskom prvenstvu", rekao je Zidane za Goal.com

Kao i mnogi fudbalski analitičari i Zidane smatra da će grupa G sa Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom biti tvrd orah za "slonove".

"Bit će im teško jer su dobili komplikovanu grupu", rekao je Zidane. Grupa G proglašena je grupom smrti, ali je Zizou savjetovao tim iz Zapadne Afrike o tome kako izbjeći neuspjeh na SP-u. On smatra da "slonovi" moraju prvu utakmicu odigrati na najvišem nivou i slaviti.

Zizou smatra da će i dobar dio odgovornosti biti na treneru, Vahidu Halilhodžiću, jer, prema njegovom mišljenju bh. trener ima tim koji može otići daleko narednog ljeta u Južnoj Africi.

"Lopta je kod njihovog trenera. Ima dobre igrače, na njemu je samo da ih zna iskoristiti. Ekipa se može nositi sa Brazilom ako selektor zna šta radi", rekao je Zidane.