Nogomet
751

Hakan Šukur sa porodicom u posjeti Sarajevu i Mostaru

Piše: E.S.H.
Šukur i Bolić u Sarajevu
Šukur i Bolić u Sarajevu
Hakan Šukur, bivši turski fudbalski reprezentativac, od jučer je u posjeti Bosni i Hercegovini. U našu zemlju je došao sa porodicom, a u Sarajevu je posjetio Baščaršiju. Sutra putuje u Mostar, saznaje Klix.ba.
Hakan Šukur i Elvir Bolić
Hakan Šukur i Elvir Bolić
Domaćin porodici Šukur bio je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Bolić.

"Šukur je u Sarajevu i privatno i poslovno. Bilo je i priče o poslu, razgovarali smo o akademiji fudbala, ali će svakako opet doći da detaljnije razgovaramo", rekao je Bolić za Klix.ba.

Dodao je da bi volio raditi sa ovim proslavljenim fudbalerom.

"Volio bih da Šukur i ja uđemo u neki projekat zajedno, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje", izjavio je Bolić.

Nezaobilazna tradicija svih koji dođu u Sarajevo su ćevapi. Tarik Hodžić iz sarajevske ćevabdžinice "Galatasaray" ugostio je večeras porodicu Šukur.

Tarik Hodžić (Foto: Nedim Grabovica)
Tarik Hodžić (Foto: Nedim Grabovica)

"Hakan je bio tu sa porodicom, a došao je i selektor Safet Sušić da ga pozdravi. Znamo se otprije, tako da smo razgovarali o svemu pomalo. Rekao je da će ići u Brazil na utakmicu naše reprezentacije sa Argentinom i da će navijati za Bosnu i Hercegovinu", rekao je za Klix.ba Hodžić, nekada legendarni napadač Galatasaraya.

Podsjećamo da ovo nije Šukurova prva posjeta Bosni i Hercegovini. Dolazio je i 2009. godine u Zenicu, kada je naša reprezentacija igrala protiv selekcije Turske, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Bolić nam je potvrdio da je porodica Šukur oduševljena Sarajevom i da će opet rado doći, a nova posjeta će se vjerovatno desiti u maju, kako bi trebali nastaviti priču o fudbalskoj akademiji.