Nogomet
29

Hakan Šukur: Na Svjetskom prvenstvu navijat ću za BiH

Klix.ba
Foto: Novo vrijeme
Foto: Novo vrijeme
Legenda turskog nogometa, bivši turski reprezentativac i napadač Galatasaraya, Hakan Šukur, izjavio je kako će, budući se turska selekcija nije kvalificirala za Svjetsko prvenstvo (SP), u Brazilu navijati Bosnu i Hercegovinu.

Govoreći o uspjehu reprezentacije Bosne i Hercegovine Šukur je u izjavi za list Novo vrijeme posebno pohvalio rad Safeta Sušića, ali i talentiranu nogometnu postavu našeg tima, za koju vjeruje da će u svojoj grupi uspjeti da napravi dobar rezultat.

Šukur je od srijede u posjeti Bosni i Hercegovini. U našu zemlju je došao sa porodicom, a u Sarajevu je posjetio Baščaršiju. Danas putuje u Mostar.

Rekao je da mu ovo nije prvi boravak u Bosni i Hercegovini, te da se ne može oteti utisku da Bosna i Hercegovina nosi neki smiraj.

“Ovdje se divno osjećam”, istakao je on, dodavši da Bosna i Hercegovina i Turska imaju dosta toga zajedničkog u sportskom mentalitetu, što može biti objašnjenje za činjenicu da već decenijama sportaši i sportski radnici uspješno doprinose turskom nogometu.

Na pitanje da li razmišlja o tome da svoju karijeru nastavi kao trener, Šukur je najavio da će vrlo brzo donijeti odluku o tome.

Šukur, inače zastupnik Velike skupštine Turske iz Istanbula, obavijestio je krajem prošle godine javnost da napušta Stranku pravde i razvoja (AK Parti) Recepa Tayyipa Erdogana.

“Napuštam redova AK Parti i ostat ću nezavisni poslanik,” kazao je Šukur.

Nekadašnji napadač turske nogometne reprezentacije je naveo kako je već 20 godina član pokreta Fetullaha Gulena i da su neslaganje i tenzije između Vlade Turske i ovog pokreta glavni razlog njegove ostavke.