Evropska liga
455

Hajrović pogodio dva puta u pobjedi Dinama, Arsenal rutinski protiv Vorskle

Piše: E. B.
Dinamo - Fenerbahče (Foto: AFP)
Utakmicama u grupama A, B, C, D, E i F završeno je prvo kolo Evropske lige.

Dinamo je na Maksimiru dočekao Fenerbahče i slavio je rezultatom 4:1 zahvaljujući raspoloženom Izetu Hajroviću. Povremeni reprezentativac Bpsne i Hercegovine je postigao dva pogotka i zasluženo je ponio epitet igrača utakmice.

Dinamo je poveo u 16. minuti kada je Šunjić pogodio na Gavranovićevu asistenciju. Gavranović je sudjelovao i kod drugog pogotka Modrih kada je lijepo primio loptu u kaznenom prostoru gostiju i ostavio je Hajroviću koji šutira iz prve i pogađa za 2:0.

Neustadter je u 47. minuti smanjio na 2:1, ali je samo deset minuta kasnije Hajrović vratio Dinamu dva pogotka prednosti. Olmo je iskoristio veliku grešku odbrane Fenera i potom asistirao Hajroviću kojem nije bilo teško pogoditi prazan gol. Nakon sat vremena igre Olmo je postavio konačnih 4:1.

Arsenal je protiv Vorskle igrao skoro u najjačem sastavu i sasvim očekivano je slavio rezultatom 4:2. Aubameyang je bio dvostruki strijelac za Topnike (32. i 56.), dok su po jedan pogodak dodali Welbeck (48.) i Özil (74.). Pogodtke za goste postigli su Česnakov (77.) i Šarpar (90+4.).

Milan se namučio protiv Dudelangea u gostima, ali je uspio slaviti s minimalnih 1:0. Pogodak odluke postigao je Higuain u 59. minuti susreta.

U duelu "red bullovskih" ekipa slavila je austrijska. Leipzig je ugostio Salzburg, a gosti su slavili rezultatom 3:2. Ausrijanci su poveli sa 2:0 preko Dabboura (20.) i Haidare (22.), a potom je njemačka ekipa do izjednačenja stigla pogocima Laimera (70.) i Poulsena (82.). Ipak, prvu pobjedu Salzburgu donio je Gulbrandsen u 89. minuti meča. Darko Torodović je odigrao susret za klupe za rezervne igrače gostujuće ekipe.

Rezultati

Grupa A: AEK Larnaca - Zurich 0:1, Ludogorec - Bayer Leverkusen 2:3

Grupa B: Celtic - Rosenborg 1:0, Leipzig - Salzburg 2:3

Grupa C: Slavia Prag - Bordeaux 1:0, Copenhagen - Zenit 1:1

Grupa D: Dinamo Zagreb - Fenerbahče 4:1, Spartak Trnava - Anderlecht 1:0

Grupa E: Arsenal - Vorskla 4:2, Sporting - Qarabag 2:0

Grupa F: Olympiakos - Betis 0:0, Dudelange - Milan 0:1