Krasi ih zajedništvo
159

Hajrović: Ovaj Dinamo je najbolja ekipa u kojoj sam igrao

Klix.ba
Izet Hajrović (Foto: EPA-EFE)
Izet Hajrović (Foto: EPA-EFE)
Povremeni bh. reprezentativac Izet Hajrović oduševljen je igrama Dinama u Evropskoj ligi, a on je kazao da je trenutna ekipa Modrih najbolja u kojoj je u dosadašnjoj karijeri igrao.

Dinamo je sinoć u Trnavi upisao treću pobjedu u grupnoj fazi, zahvaljujući čemu nakon tri odigrana kola imaju maksimalnih devet bodova. Najveća snaga Dinama je, kako Hajrović kaže, u odnosu između samih igrača.

"Najveća snaga ovog Dinama je to što smo ekipa, prijatelji... Najveća snaga je to što se razumijemo na terenu, ali i u svlačionici i u civilu. Puno vremena provodimo zajedno, čak i kada ne igramo utakmice ili nismo na treningu, posjećujemo se, družimo, izlazimo na večere. Kada naručimo pizzu, od toga u svlačionici napravimo doživljaj", otkrio je izuzetno raspoloženi Hajrović hrvatskim novinarima.

Na pitanje da li je ovo najkarakternija ekipa u kojoj je do sada igrao, Hajrović je kazao da jeste. Podsjećamo, on je ranije igrao za Grasshopper, Galatasaray, Werder.

"U pogledu toga, a zatim i zbog puno mladih igrača koji igraju u našoj ekipi, svakako da jeste. Mogu reći da je ovo zaista najbolja ekipa u kojoj sam igrao, baš zato što je krasi tako veliki duh požrtvovanosti i zajedništva", istakao je Hajrović.