Evropska liga
117

Hajrović i Gojak strijelci u pobjedi Dinama, Vranješ pocrvenio, Kolašinac se vratio na teren

Piše: K. H.
Anderlecht - Dinamo Zagreb (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Dinama golovima Izeta Hajrovića i Amera Gojaka porazila je Anderlecht u meču 2. kola nogometne Evropske lige na gostujućem terenu rezultatom 2:0, dok je Sead Kolašianc odigrao prvu utakmicu u ovoj sezoni u pobjedi Arsenala protiv Qarabaga.

Dinamo je u 19. minuti stigao u vodstvo. Reprezentativac BiH Ognjen Vranješ skrivio je kazneni udarac, a siguran realizator bio je Izet Hajrović koji je Modrima donio prednost.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u petoj sekundi nastavka, Vranješ je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, nakon čega je bilo jasno da će Modri upisati drugu pobjedu. Konačnih 2:0 postavio je Amer Gojak u 68. minuti.

Arsenal je kao gost upisao sigurnu pobjedu protiv Qarabaga rezultatom 3:0, a pobjedu Topnicima donijeli su Sokratis, mladi Smith-Rowe i Guendouzi.

Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta u dresu Topnika te je tako upisao prve minute u ovoj sezoni.

Važnu pobjedu upisao je i Milan protiv Olympiakosa na svom San Siru i to preokretom u posljednjih 20 minuta. Gosti su u 14. minuti stigli u vodstvo golom Guerrera, a preokret Rossonerima donio je rezervista Cutrone koji je u 70. minuti pogodio za 1:1, Higuain je šest mintua nakon toga donio prednost Milanu, da bi Cutrone u 79. minuti postavio konačnih 3:1.

Ostali rezultati:

Bayer - AEK Larnaca 4:2 Betis - Dudelange 3:0 Bordeaux - Kopenhagen 1:2 Fenerbahce - Trnava 2:0 Rosenborg - Leipzig 1:3 Salzburg - Celtic Vorskla - Sporting 1:2

Zenit - Slavia Prag 1:0 Zurich - Ludogorets 1:0