Nogomet
25

Hajrović, Bajić i Aničić otpali sa Baždarevićevog spiska

Klix.ba
Izet Hajrović (Foto: Klix.ba)
Izet Hajrović (Foto: Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević skratio je spisak kandidata za mečeve protiv Velsa i Kipra.

Nastup kapitena Edina Džeke pod znakom je pitanja zbog povrede, dok je selektor ovog puta odlučio zaobići i Marina Aničića iz Astane, Riada Bajića iz Konyaspora, odnosno Izeta Hajrovića iz Eibara.

Baždarević je nakon što je objelodanio kratki spisak objasnio da na pomenutu trojicu igrača najozbiljnije računa u budućnosti. Zanimljivo je da Baždarević za predstojeće mečeve računa na Harisa Medunjanina koji već mjesecima nije zabilježio minutu u dresu Deportiva iz La Corune.

Na konačnom spisku za Vels i Kipar se nalaze: Begović (Chelsea), Šehić (Qarabag), Burić (Lech), Šunjić (Stuttgart), Vranješ (Gaziantepspor), Spahić (HSV), Bičakčić (Hoffenheim), Mujdža (Freiburg), Kolašinac (Schalke), Cocalić (Mechelen), Zukanović (Sampdoria), Pjanić (Roma), Grahovac (Rapid), Hadžić (Sturm), Stojan Vranješ (Legia), Medunjanin (Deportivo), Sušić (Hajduk), Štilić (APOEL), Lulić (Lazio), Salihović (Guizhou), Višća (Basaksehir), Zec (Gabala), Hodžić (Dinamo), Đurić (Cesena), Ibišević (Hertha), Džeko (Roma).