Nogomet
0

Haidara: McManaman mi je mogao uništiti karijeru

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Francuski nogometaš Newcastlea Massadio Haidara bijesan je odlukom Engleskog nogometnog saveza o naknadnom nekažnjavanju Wiganovog igrača Calluma McManamana koji mu je prošle nedjelje brutalno startao na nogu.

U spomenutom susretu igranom na DW Stadiumu McManaman je đonom startao na koljeno Haidare, a za taj potez nije dobio dobio ni žuti karton.

"Teško je to progutati. Ne mogu razumjeti. Mogao mi je uništiti karijeru i život, a igrat će nogomet prije mene. To je smiješno. Pa igrače treba zaštititi i takvo se nešto u nogometu ne može tolerisati. To uništava nogomet i nadležni organi bi trebali djelovati", žalio se Haidara u razgovoru za La Parisien.

Uprkos ozbiljnosti starta 20-godišnji Haidara se provukao bez lomova, samo sa teškim masnicama, iako tačan termin povratka na terene još nije određen.

"Ne znam kada ću se vratiti. Osjećam se bolje, ali ljekari su oprezni. Ne želim ići prebrzo. Ali kada se vratim bit ću nervozan, što je normalno. Mentalno sam jak i vratit ću se", dodao je lijevi bek koji je u Newcastle stigao u januaru iz Nancyja.