Bijesni Joey Barton
12

"FA je pun bogatih staraca koji nikad u životu nisu šutnuli loptu"

Totalsport
Joey Barton (Foto: AFP)
Joey Barton (Foto: AFP)
Callum McManaman, 21-godišnji nogometaš Wigana, na opće iznenađenje ostao je bez kazne nakon što je brutalno startao na igrača Newcastlea, Francuza Massadija Haidara.

Taj se trenutak dogodio na utakmici prošle nedjelje, a prvo iznenađenje se dogodilo što zbog tog starta nije zaradio niti žuti karton. Potom se očekivalo da će reagirati Engleska nogometna asocijacija (FA), ali su i čelnici tog saveza šutjeli, odnosno, odlučili su da neće kazniti McManamana.

Zbog toga je uslijedilo mnogo reakcija, a iz Francuske se javio 30-godišnji Joey Barton, sada član Marseillea. On je u posljednjem meču prošle sezone zbog sličnog starta dobio 12 utakmica suspenzije, što ga je i potaklo na odlazak u Le Championnat.

"Kao prvo, to je evidentno crveni karton. Kao drugo, ne mogu vjerovati da FA ništa ne radi u vezi s tim. OK, namjera McManamana nije bila povrijediti suparnika, ali znaju li ljudi u FA kroz šta će sada sve prolaziti mladi Francuz koji leži u bolnici. Koliko će tešku rehabilitaciju imati, koliko će mu svaki dan biti težak", rekao je Barton i dodao:

"Ma, šta uopće očekivati od tih 80-godišnjaka koji sjede u foteljama FA-a. To su bogataši koji nemaju pojma o nogometu. Nisu oni u životu udarili loptu. Sjede u foteljama, pametuju o nečemu što uopće ne poznaju, pa su takve reakcije takvih šarlatana zapravo i normalne".