Nogomet
61

Hadžibegić za Klix.ba o mogućem angažmanu: Sarajevo je moj život i tu nema dileme

Piše: N. Jamaković
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Legenda FK Sarajevo Faruk Hadžibegić u razgovoru za Klix.ba je kazao da je iznenađen zbog jutrošnjih dešavanja u klubu sa Koševa, a nakon što je saopćeno da, ipak, neće potpisati ugovor sa trenerom Ljupkom Petrovićem.

Odluka je saopćena nakon što je objavljena Petrovićeva fotografija sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom.

"Iznenađen sam. Ljupka poznajem kao sportskog radnika i nisam očekivao ovako nešto", rekao je Hadžibegić.

Na pitanje kako se klub mogao dovesti u ovakvu situaciju, odgovara da se greške dešavaju.

"Napravljena je jedna nezgodna i ružna situacija. Ne vjerujem da je to napravljeno namjerno, a greške se dešavaju", naveo je naš sagovornik.

Nakon ove situacije ponovo se otvorila mogućnost da Hadžibegić preuzme klupu Sarajeva, budući da je on prije nego što je Petrović izabran za taj posao slovio za jednog od najozbiljnijih kandidata uprave kluba.

Ne dolijevati ulje na vatru

"Tačno je da su me iz kluba kontaktirali prije sedam dana. Kazali su mi tada da žele promjenu i da sam među 2-3 najozbiljnija kandidata. Uprava je potom donijela odluku sa najboljom namjerom, a onda su se našli u jednom ovakvom problemu. Zato je sada bitno ne dolijevati ulje na vatru i ostaviti nekoliko dana da se sve slegne, kako bi se potom u miru moglo o svemu razmisliti i donijeti najbolje odluke", rekao je Hadžibegić, koji je prije nekoliko dana spominjao kako ima određene obaveze jer je ugovorno vezan za saradnju sa pojedinim medijima u Francuskoj.

Ipak, u krajnjoj liniji to mu ne bi trebala biti smetnja da dođe u klub za koji kaže da je njegov život.

"U ovom momentu je teško govoriti o nekim promjenama pet kola prije kraja prvenstva. Pitanje je koliko su do kraja sezone uopće i potrebne neke promjene jer ekipa praktično i sama može završiti na drugom, trećem, ili čak i prvom mjestu. Trenerski posao je ozbiljan, a ja to najbolje znam. Za to su potrebni duboki razgovori jer je potrebno napraviti strukturu za sve to.", istakao je Hadžibegić.

Ne želi da ga otjeraju

Dodao je kako je Sarajevo stvorilo sve uslove da napreduje, a da on sam navija za Sarajevo čitav život.

"Međutim, ne želim se dovesti u situaciju da danas dođem, a da me sutra neko otjera nakon neriješenog rezultata, upravo zato što sam toliko vezan za Sarajevo i zbog svega što taj klub meni znači. Iz tog razloga u razgovorima se treba sve definisati, čitav plan i program i sve što bi ta saradnja podrazumijevala. A, što se tiče moje spremnosti da dođem na klupu Bordo tima - Sarajevo je moj život i tu nema dileme", zaključio je Hadžibegić.