U pratnji Misimovića
148

Hadžibegić posjetio Džeku i Krunića u Milanu, upoznao ih je s planom za reprezentaciju

D. P.
Hadžibegić i Misimović putuju po svijetu i sastaju se sa Zmajevima (Foto: NS BiH)
Hadžibegić i Misimović putuju po svijetu i sastaju se sa Zmajevima (Foto: NS BiH)
Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nastavio je obilazak Zmajeva, a na red je došao grad Milano.

U Milanu igraju dvojica vrlo važnih bh. reprezentativaca, kapiten Edin Džeko i veznjak Rade Krunić, koji je prošle sezone postao prvak Italije s Milanom.

Hadžibegić je prethodno obišao Miralema Pjanića u Dubaiju, a društvo mu je ponovo pravio direktor seniorske reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Krunić i Džeko su, prema izjavi Hadžibegića, upoznati s planovima za seniorsku selekciju kojoj je jedini cilj plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Hadžibegić i Misimović s Krunićem
Hadžibegić i Misimović s Krunićem

"Nastavljamo sa obilascima naših reprezentativaca, jer vremena je malo do prvih kvalifikacionih utakmica i želimo da ih upoznamo sa planovima za naredni period. Došli smo u Milano gdje smo se sastali sa Džekom i Krunićem, igračima koji imaju veoma važnu ulogu u nacionalnom timu. Ne trebamo trošiti riječi o kvalitetima našeg kapitena, kao i o vezisti Milana. To su igrači koji prave prevagu na terenu. Proveli smo vrijeme u konstruktivnom razgovoru i sretan sam kad vidim naše igrače kako sa pozitivnim stavom dočekuju bitne utakmice u dresu reprezentacije koje nam predstoje. Svi zajedno vjerujemo da imamo velike šanse da u predstojećem ciklusu napravimo uspjeh i sve smo podredili tom cilju", rekao je Hadžibegić.

Selektor Zmajeva čestitao je Edinu Džeki rođenje kćerke Hane.

Iz Nogometnog saveza BiH naglasili su da će sljedeća "stanica" biti Marseille, gdje ove sezone fantastično igra Sead Kolašinac. Očigledno je Hadžibegić odlučio prvo obići najiskusnije i najvažnjije reprezentativce BiH.