Sjećanje na nogometnog velikana
0

Hadžibajrić: Turnir u spomen na Ferhatovića je sve kvalitetniji

FENA
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Fudbalski klub Vratnik 24. i 25. decembra u Sarajevu organizira 19. međunarodni malonogometni turnir ''Asim Ferhatović Hase''.

Utakmice ovogodišnjeg turnira, koji se održava u znak sjećanja na legendarnog nogometaša i velikog čovjeka Asima Ferhatovića, igrat će se u KSC Skenderija.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da turnir svake godine dobije na kvaliteti te da je zbog velikog broja ekipa učesnica koje dolaze van Bosne i Hercegovine dobio predznak ''međunarodni''.

Na turniru će učestvovati FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Vratnik, selekcije Vojvodine, Austrije i Prijepolja, MNK Mostar - Stari Grad, te tim Kastrioti Kruja iz Albanije.

Sekretar FK Vratnik Amir Husić najavio je da će na turniru također biti odigrani revijalni susreti između Vratnika i Bubamare, te veterana FK Sarajevo i FK Željezničar.

Turnir će biti odigran prema FIFA-inim pravilima malog nogometa - Futsala.

Prvoplasirane ekipe grupa A i B igrat će finale turnira. U A-grupi A nalaze se Kastrioti, MNK Mostar - Stari Grad,selekcija Prijepolja i FK Sarajevo, dok su u B-grupi FK Željezničar, FK Vratnik, te selekcije Austrije i Vojvodine.

Cijena ulaznica za utakmice turnira iznosi dvije KM.

Za pobjednike turnira osigurane su novčane nagrade i pehari.