Nogomet
129

Hadžiahmetović za Klix.ba: Konyaspor je iskorak u mojoj karijeri, žalim što sa Željom nisam osvojio trofej

Piše: D. B.
Jedan od naperspektivnijih bh. nogometaša, mladi reprezentativac BiH i sada već bivši član Željezničara Amir Hadžiahmetović, prije nekoliko dana je potpisao za turski Konyaspor. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o prvim utiscima o novoj sredini, očekivanjima i svom Željezničaru.

Amir je zbog svojih odličnih igara i neospornog talenta već neko vrijeme na radaru klubova iz inozemstva, a ove zime je prešao u turski Konyaspor u transferu vrijednom 500.000 eura.

"Osjećam se odlično, svi su me odlično primili, pogotovo moj saigrač Riad Bajić. Utisci o novoj sredini su sjajni, radi se o vrhunskom klubu, pravom za mene i moj napredak", izjavio je Hadžiahmetović.

On je bio spreman na promjenu sredine i odlazak u inozemstvo kako bi nastavio svoj razvoj i napravio karijeru kakvu priželjkuje.

"Kad sam čuo za ponudu Konye, pozitivno sam se iznenadio. Mislim da je ovo iskorak u mojoj karijeri i da ću se ovdje razvijati kao igrač i čovjek. Potajno sam se nadao da ću ove zime napraviti transfer, a to se na kraju i dogodilo", rekao je novi igrač Konyaspora.

Njegov transfer od 500.000 eura je jedan od najvećih u historiji Premijer lige BiH, ali on na to ne obraća previše pažnje.

"Drago mi je što je došlo do transfera, ali činjenica da je jedan od najvećih u BiH mi ništa ne znači. Najbitnije je da još bolje radim i napredujem", jasan je bio Hadžiahmetović.

U privikavanju na život i nogomet u Turskoj neće biti problema, a pomoć mu već pruža saigrač iz Željezničara Riad Bajić, napadač koji je ljetos stigao u Konyaspor.

"Mislim da ću se brzo naviknuti, tu je Bajić koji mi puno pomaže. Osim Riada, u klubu su Vuković iz Srbije i Škubić iz Slovenije, kao i pomoćni trener Fahrudin Omerović. Oni su uz mene i pomoći će mi da se naviknem", kazao je sjajni igrač sredine terena.

U narednom periodu, nakon što prođe U21 selekciju, ne bi bilo iznenađenje da se Hadžiahmetović nađe na spisku A nogometne reprezentacije BiH, što mu je i cilj. Turska prema njegovom mišljenju ima kvalitetnu ligu.

"Mislim da će mi odlazak u inozemstvo ubrzati put ka A timu. Da ne vjerujem u to, ne bih ni prešao u Konyaspor. Turska liga je kvalitetna, pratim je dugo. Edin Višća i Josip Kvesić su mi govorili o ovoj ligi koja je pravi izbor za moj razvoj", smatra Hadžiahmetović.

Konyaspor ove sezone igra solidno i ima visoke ambicije.

"Cilj je plasman u Evropu, vjerujem da smo na pravom putu i da ćemo to ostvariti", dodao je osamnaestogodišnji veznjak.

Amir nakon odlaska iz Željezničara žali što nije osvojio trofej s prvim timom, ali vjeruje da je pred timom s Grbavice svijetla budućnost.

"Klub je doveo kvalitetna pojačanja i uspjet će izboriti Evropu. Ostaje žal što sa Željom nisam osvojio trofej", završio je Hadžiahmetović.

Konyaspor je peti na tabeli turske Super Lige sa 32 boda osvojena u 19 odigranih utakmica.