Tajna uspjeha
75

Haaland objavio fotografiju s "čarobnim napitkom", objava prikupila više od 3,5 miliona reakcija

K. H.
Erling Haaland (Foto: Instagram)
Erling Haaland (Foto: Instagram)
Napadač Manchester Cityja Erling Haaland na Instagram profilu objavio je fotografiju na kojoj drži dvije boce mlijeka, a objava s "čarobnim napitkom" izazvala je više od 3,5 miliona reakcija.

Britanski Daily Mail navodi da je Norvežanin tokom karijere u više navrata navodio važnost mlijeka u njegovom strogom načinu ishrane, a njegov otac Alfie govorio je kako u prošlosti nije imao problem s tim da ode pomusti kravu u Norveškoj, kako bi mogao donijeti svježe mlijeko svom sinu.

Haaland je tokom tekuće sezone u više raziličitih intervjua govorio o svom rigoroznom režimu ishrane, što mu je tokom odrastanja omogućilo da se znatno razvije i dođe do fizičke građe s kojom se može nositi na najvećoj evropskoj nogometnoj sceni.

Tako je u samo 15 mjeseci tokom boravka u Norveškoj dobio čak 12 kilograma mišića, a njegov bivši trener Erase Steenslid to je opisao kao da je "iz ničega došao do nevjerovatne mase".

Također se dodaje kako Haaland dnevno unese gotovo 6.000 kalorija u svoj organizam.

Haaland je naljeto 2022. godine pojačao Manchester City iz Borussije Dortmund, a u prvoj sezoni u dresu Građana postigao je nevjerovatnih 48 pogodaka.

U 28 mečeva u Premiershipu je postigao 32 pogotka, u osam mečeva u Ligi prvaka čak 12 pogodaka, dok je tri pogotka postigao u FA cupu i jedan u engleskom Liga kupu.