Igrač od 100 miliona
0

Gvardiol otvorio dušu i otkrio za koji svjetski klub navija, Real i City neće biti sretni

K. H.
Joško Gvardiol (Foto: EPA-EFE)
Joško Gvardiol (Foto: EPA-EFE)
Iako se već danima piše da Real Madrid i Manchester City vode veliku bitku za potpis hrvatskog nogometaša Joška Gvardiola, on je u izjavi za medije rekao da je njegov omiljeni tim Liverpool i time zagolicao maštu navijača kluba s Anfielda.

Gvardiol ima ugovor s Leipzigom do ljeta 2027. godine, a tri velika evropska kluba ga već mjesecima pokušavaju dovesti.

U igri za njegov potpis, osim Reala i Cityja je Chelsea, a onaj ko želi dovesti ovog igrača morat će izdvojiti najmanje 100 miliona eura. Ipak, nijedan od spomenuta tri tima nije klub iz snova ovog hrvatskog igrača.

"Moj klub iz snova? To bi svakako bio Liverpool. Od malih nogu sam gledao puno njihovih utakmica s tatom", rekao je Gvardiol i dodao:

"Detaljno smo pratili svaku sezonu. To je klub koji mi je ostao u srcu."

Nakon sjajnih predstava na Svjetskom prvenstvu, Joško Gvardiol je postao najskuplji defanzivac svijeta prema najnovijim podacima Transfermarkta.

Marokanac Hakimi je do sada bio najskuplji s vrijednošću od 65 miliona eura, a nakon Svjetskog prvenstva cijena mu je povećana na 70 miliona eura. No, Hrvatu je cijena premašila i to, te je ona sa 60 miliona eura porasla na 75 miliona.

Leipzig je ovog sjajnog štopera kupio iz Dinama prije dvije godine za 18,8 miliona eura, no u ugovoru su se Modri dodatno "ogradili", pa će tako od naredne prodaje imati i određeni procenat.